Lichtvoetig

Dansen op de mat

Op een ochtend in juni zag ik de zon spelen door de bladeren en dansende lichtcirkels maken op de mat in de deuropening, rende terug om mijn camera te halen en maakte deze foto.

P1280564a

Dit moment was de start van een nieuwe serie.

Licht

Ik voelde de warmte en de lichtheid van de zomer in de bewegende kleine ronde vormen op de mat in de open deur. Al lang wilde ik iets doen met zulke lichtvlekken.

Ik had nog nooit een foto uit de camera gebruikt om iets te maken.  Dit moment vroeg erom een foto te gebruiken als basis, want het klopt: fotografie is ‘schrijven met licht’.

Voorheen begon ik met tekeningen in de computer of op papier of met ingescande papiertjes en voorwerpen. Zoals de ambachtelijke drukker drukgangen maakt, bouwde ik in de computer het beeld in lagen op, verschillend van kleur, structuur, dichtheid en transparantie. De resultaten die ik interessant vond sloeg ik op. Dit is een selectie.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Terug naar de deurmat

Daarna combineerde ik vier gespiegelde of gedraaide beelden en omlijnde de rechthoek. Het zouden oosterse tapijten kunnen zijn. Of deurmatten. Waar weer zonlicht overheen kan schijnen…

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Op zoek naar de verschillende compositiemogelijkheden maakte ik kleine vierkante uitsnedes.


 

Mogelijk ziet u onder deze tekst een advertentie.
De inhoud hiervan heeft niets met mij te maken.

Advertenties